Fysiotherapie de VeldenRSI

RSI

RSI

Er is bijna geen syndroom de laatste jaren zo bekend geworden als RSI. RSI is een verzameling van klachten (syndroom) waarbij pijn en andere klachten optreden aan de nek, schouders, armen, ellebogen, polsen, handen of vingers (kortom de bovenste extremiteiten). Aan de klachten is een periode van overbelasting vooraf gegaan. RSI-klachten zijn zodanig ernstig dat zij het normale dagelijks functioneren in meer of mindere mate aantasten. De klachten kunnen zijn pijn, stijfheid, tintelingen, onhandigheid, coördinatieverlies, krachtverlies, huidverkleuringen in de armen.

De Orthopedisch Manueel Therapeut plaatst de klacht in een breed kader en neemt naast bijvoorbeeld de locale onderarm klacht het hele arm-, nek- en rug gebied in zijn of haar beoordeling mee. Na de beoordeling is meestal een brede aanpak vereist. Naast interventies direct aan uw lichaam zijn trainingssessies vereist voor bijvoorbeeld ontspanning maar ook kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen. Ook uw (werk)houding ontsnapt niet aan onze aandacht. De therapeut beoordeelt uw werkplek en andere ergonomische factoren, puzzelt het probleem uit en zoekt naar de meest efficiënte behandeling. De Arbowet- en regelgeving hebben er inmiddels al voor gezorgd dat de werkplek in veel gevallen is geoptimaliseerd.

Als blijkt dat een meer multidisciplinaire aanpak noodzakelijk is, zoeken wij contact met de noodzakelijke andere zorgverleners